ПОЗИВ ЗА САВЕТОВАЊЕ АДС "ТАРА 2018"

Објављено петак, 01 јун 2018

ПОЗИВ ЗА САВЕТОВАЊЕ

АРХИВИСТИЧКОГ ДРУШТВА СРБИЈЕ «ТАРА 2018»

Архивистичко друштво Србије и Историјски архив Ужице, организоваће међународно саветовање које ће разматрати архивистичку теорију и праксу у оквиру расписаних тема:

1.АРХИВИ У ЕЛЕКТРОНСКОМ ОКРУЖЕЊУ –ЕЛЕКТРОНСКИ ДОКУМЕНТ И ЕЛЕКТРОНСКО АРХИВИРАЊЕ

2.АРХИВСКА СЛУЖБА ДАНАС – АНАЛИЗА СТАЊА, ПИТАЊА, ПРЕДЛОЗИ, РЕШЕЊА

С тим у вези, Архивистичко друштво Србије Вас позива да учествујете у раду овогодишњег саветовања које ће се одржати на Тари, Хотел Оморика,11. и 12. октобра 2018.године (четвртак и петак, очекивани долазак је у среду када ће се у вечерњим сатима отворити саветовање). За учеснике саветовања са пријављеним радовима биће обезбеђен смештај на бази два пуна пансиона.

Ове године АДС је на конкурсу Министарства за културу и информисање Републике Србије добило знатно мања средства од планираних за организацију саветовања. Без обзира на почетне проблеме у погледу финансија, одлучни смо да одржимо саветовање, да окупимо архивисте из Србије и окружења, посебно због актуелности тема о којима ће се разговарати на овом саветовању. Жеља нам је да поновимо и надмашимо квалитет саветовања из 2016. године и надамо се да ћемо уз Вашу сарадњу у томе успети.

Позивамо све архивске раднике, запослене у архивима и архиваре у регистратурама (државних или приватних установа и предузећа) да и без пријављених радова учествују у раду саветовања. За запослене у архивским установама који немају пријављене радове неће бити додатних трошкова котизације за учешће, већ само плаћају трошкове смештаја. За архиваре из регистратура котизација износи 5000,00 РСД.

Како већ постоји велико интересовање за учествовање на овогодишњем саветовању, обавештавамо вас да све информације око смештаја, као и резервације можете већ сада   вршити преко агенције СИМ ТУРИСТ из Ужица, Димитрија Туцовића број 36/2 на телефоне: (+381) 31 510-168; 031 510 - 568; 064/ 501-14-75; mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., ПИБ 100206558; Текући рачун285-2291000000523-51 позив на број 1763, Sber Banka.

Цене смештаја у хотелу „Оморика“ су у једнокреветној соби 4000,00 динара, а у двокреветној 3.300,00 динара на бази пуног пансиона.

Котизација за саветовање, коју плаћају архивари из регистратура у износу од 5000,00 динара се уплаћује на рачун Архивистичког друштва Србије, текући тачун број: 170-30003937000-69 Уникредит банка.

Детаљније информације биће објављиване на сајту Архивистичког друштва Србије и на сајту Архивистика. Контакт особе за друге информације око саветовања су:

- Мирослав Дучић, председник АДС, Историјски архив Ужице (+ 381) 31 513 484;  (+ 381) 510 284; (+ 381) 510 684 и

- Гордана Вукасовић, секретар АДС, Архив Србије (+ 381) 11 33 70 781 .

Председник АДС

__________________

Мирослав Дучић                                                                                                   Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПОЗИВНО ПИСМО МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ.