Секција за спољну службу АДС позива на сарадњу

Објављено четвртак, 20 септембар 2018

При Архивистичком друштву Србије образована је и ради већ дуже време Секција за заштиту архивске грађе ван архива (спољна служба).

На секцији су постављена и разматрају се значајна питања заштите архивске грађе код регистратура здравствене и правосудне делатности. У овом тренутку, у току је израда оријентационе листе категорија за медицинску документацију, у складу с најновијим прописима о чувању евиденција и документације у здравственим установама. Такође, на основу резултата истраженог у овој области, секција за спољну службу изнеће пред АДС и колеге своје мишљење/став у погледу актелних проблема заштите архивске грађе и документарног материјала код здравствених установа и предложити могућа решења у унапређења исте.

Стога, молимо колеге на пословима спољне службе у архивима Србије да доставе своја мишљења и предлоге, како бисмо заједнички  дошли до најоптималнијег могућег решења у претходној заштити архивске грађе медицинске провенијенције.

Контакт: Јасмина Живковић, архивски саветник Историјског архива у Пожаревцу, координатор Секције спољне службе, тел. 065/2041999, е/mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , или  Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.