Одржано саветовање запослених на пословима заштите архивске грађе ван архива

Објављено понедељак, 20 децембар 2021

У организацији Архивистичког друштва Србије и Историјског архива Смедерево, у простору Регионалног центра за професионални развој запослених у Смедереву, у петак 17. децембра 2021. године, одржано је саветовање запослених на пословима заштите архивске грађе ван архива у јавним архивима Србије.

Саветовању су присуствовали представници 20 архива.  На дневном реду били су предлози за измене и допуне Закона о архивској грађи, разматрање подзаконских аката и заузимање заједничких ставова и мишљења по питању рада служби заштите ван архива у  архивима, а ради стандардизације рада. Током дискусије отворила су се и бројна друга појединачна питања ове службе, као што су поступање са конвенционалном и електронском архивском грађом, њихово преузимање у архив и слично, а што је основ за скори будући састанак Радне групе.

Саветовање су отвориле председница АДС Лела Павловић и директора ИА Смедерево др Данијела Милошевић. Саветовањем је председавала др Јасмина Живковић, координатор Радне групе за заштиту архивске грађе ван архива Архивистичког Друштва Србије.

20211217 144522